به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز سرا و موزه چهرههای ماندگار با حضور اسفندیار رحیم مشایی رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، محمد هنردوست قائم مقام سازمان صدا وسیما، محمدحسین صوفی مدیر نظارت و برنامهریزی صدا و سیما، دکتر پورحسین مدیر شبکه چهار، سید محمود دعائی مدیر مسئول و سردبیر روزنامه اطلاعات و دیگر مدیران و جمعی از شخصیتهای علمی، فرهنگی و هنری افتتاح شد.
در ابتدای مراسم ارکستر سمفونیک صدا وسیما به رهبری دکتر بیگلریپور قطعه سرود جمهوری اسلامی ایران را اجرا کرد و بعد از تلاوتی از آیات کلام الله مجید، قطعات چهرههای ماندگار و میهن نواخته شد .
محمد هنردوست، قائم مقام سازمان صدا و سیما در بخشی از این مراسم با اشاره به چند هدف شورای عالی انقلاب اسلامی گفت : "گسترش فرهنگ اسلامی در جامعه و تقویت اهداف فرهنگ عمومی، تحکیم سواد و روح علم آزمویی و تحقیق و استفاده از تجارب دانش بشری و حفظ و احیای معرفی آثار اسلامی باید مورد توجه قرار بگیرد. طرح شناسایی چهرههای ماندگار هم در راستای تحقق این اهداف بود. امروز باید بیوگرافی متفکران ایرانی انتشار یابد و آثارشان به نسل جوان معرفی شود. دلنگرانی و مصائب و مشکلاتی که این چهرههای ماندگار در طول زندگیشان داشتند، باید معرفی شود."
وی افزود : "حضور چهرههای ماندگار در این سرا فرصت مغتنمی است تا شکاف و گسست فرهنگی کشور کاهش پیدا کند. چهره های ماندگار باید برای نسل امروز معرفی شوند. سرای چهرههای ماندگار قلب تاریخ است و ما میتوانیم از حضور فرهیختگان به عنوان مشاوران عالی در رسانه ملی بهره ببریم."
اسفندیار رحیم مشایی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت : "اظهار شاگردی مکتب اهل علم و فضل و فضیلت اجازه میخواهد. من به رسم فرزندی آمدهام . افتخار این را داریم که پاسدار ارزشها هستیم و فضل و فضیلت را گرامی میداریم. آفرینش بر مدار دانش است و اگر دانش نباشد آفرینش هیچ قیمتی ندارد. دنیایی که اکنون در آن زندگی میکنیم با سرعت سرسام آور در حال پوست انداختن است، اما ما باید قدرت تحلیل را داشته باشیم. دنیای آینده انسانها بزرگ است و این انسان بزرگ تر میشوند."
وی در ادامه افزود: "تفاوتی نمیکند توسعه علم در فیزیک باشد یا در علوم انسانی. اگر علم نور است، همه زمینههای آن نور است. ما باید بستر را بشناسیم. باید هویت انسان را به خوبی تعبیر کنیم و مهم است که بدانیم انسان کیست؟ "
دکتر رضا پورحسین، رئیس ستاد چهرههای ماندگار و مدیر شبکه چهار بعد از قدردانی از حاضران با اشاره به اهداف تاسیس موزه و سرای چهرههای ماندگار گفت : "این موزه قرار است مکانی برای ارتباط دانشجویان با بزرگان و پیشکسوتان باشد. ما احساس کردیم این خلاء وجود دارد، به همین دلیل برای اتصال دانشجویان با بزرگان این مکان را راهاندازی کردیم."
وی در ادامه افزود: "امروز حاصل تلاش ستاد چهرههای ماندگار را میبینیم که با کمک سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و مدیریت مجموعه فرهنگی سعدآباد این مکان راهاندازی شد. من از تلاشهای آنها قدردانی میکنم. سعی کردیم مکانی برای انتقال تجربه به وجود آوردیم. هدف دوم ما ایجاد بستری برای نگهداری آثار چهرههای ماندگار بود."
در ادامه این مراسم محمود اسعدی، دبیر ستاد چهرههای ماندگار اشاره کرد: "از همان زمان که طرح چهرههای ماندگار به وجود آمد، ایجاد بستری برای نظر استادان در محیط صمیمانه در ذهن مسئولان صدا و سیما نقش بسته بود. افتتاح موزه چهرههای ماندگار زمینهای مناسب برای ارائه افکار است. حال بعد از شش دوره از برگزاری چهرههای ماندگار زمان آن رسیده که این شخصیتهای بزرگ مسائل را تحلیل کنند. بیگمان نخبگان ایران موثرترین نیروهای اجتماعی، میراث فرهنگی و مشاوران مطلوبی برای مسئولان هستند."
وی ادامه داد : "همکاری صدا وسیما و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اتفاق خجستهای است که تاثیرات زیادی دارد. موزه چهرههای ماندگار مکانی است تا دریچهای نو باز شود. ما سعی خواهیم کرد میزگردهایی خوبی در زمینههای علمی را برگزار کنیم تا نظرات استادان در اختیار علاقمندان قرار بگیرد."
مهدی بهزاد، چهره ماندگار ریاضی نیز در مراسم افتتاح موزه چهرههای با اشاره به سال 2000 میلادی که از سوی یونسکو به عنوان سال ریاضی انتخاب شده، گفت : "گذر زمان را باید در ریاضی پیدا کرد. همه باید به وسع خودشان ریاضی بلد باشند، چرا که بیسوادی در ریاضی مطلوب نیست. روز بزرگداشت حکیم خیام به عنوان روز ریاضی انتخاب شده است. ریاضیات هم در دوره باستان چند بار به اوج رسیده است."
عمید زنجانی، رئیس دانشگاه تهران و چهره ماندگار در رشته حقوق نیز اشاره کرد: "چهرههای ماندگار همیشه در محافل علمی ما زبانزد هستند. آنها از اقصی نقاط دنیا سعی کردند دانش را فرا گیرند و فقط به آموزههای گذشتگان خود اکتفا نکردند. آنها آموختههای خود را به علم نو تبدیل کردند. ما باید مدلی برای توسعه بسازیم و رسالت چهرههای ماندگار این است که ارزشهای انسانی و هویت اسلامی را حفظ کنند. البته من پیشنهادی هم دارم. بهتر است یک اثر مکتوب و دستنوشتههایی از این چهرههای ماندگار نیز به عنوان هدیه به این موزه اهدا شود."
در پایان مراسم به افشین کرمی، مدیر عامل مجموعه تاریخی و فرهنگی سعدآباد لوح و هدیهای اهدا شد و پرده برداری چند تندیس چهرههای ماندگار با حضور مدیران انجام شد.
نظر شما